eAutocare.ro - primul website din Romania dedicat autocarelor, din 2009

Vanhool seria TX


A conduce un autocar Vanhool este exact cum ai conduce un Ferrari. Nu, nu… comparatia nu este exagerata! Ce puncte au in comun? Sunt rosii, sunt realizate in mare parte manual, sunt puternice, sunt foarte fiabile, sunt confortabile, sunt de incredere, trezesc invidia si te fac sa intorci capul dupa ele.

Vanhool produce vehicule destinate transportului de persoane inca din 1947 – asa cum aratam in articolul precedent. Alaturi de Setra si de Neoplan, Vanhool se situeaza in categoria producatorilor “de lux”, adica a “bijutierilor de bus-uri”. Ca sofer de Vanhool, dupa ce ai parcurs 1 milion de km te gandesti la urmatorul milion si tot asa… Sunt foarte fiabile, si au un design unic, inconfundabil.

Sa spunem ca aceasta a fost ca o introducere pentru cei nefamiliarizati cu marca Vanhool. In cele ce urmeaza vom prezenta seria TX, sau mai bine zis noua serie TX.
Familia TX-urilor este formata din 6 membrii: Alicron (baiatul cel mic), Acron (baiatul mijlociu), Astron (baiatul cel mare), Astronef (baiatul cel frumos), Altano (“etajatul”), Astromega (uriasul).

autocare vanhool tx

La prima vedere un Vanhool TX Astronef pare “interesant”. Explorandu-l iti dai seama cat de elegant este in interior, ce spatiu incredibil iti ofera si ce materiale incorporeaza. Tehnologia este de ultima generatie: motorul este Euro 6, iluminarea in interior este bazata pe led-uri, scaunele sunt pozitionate oferind o privire “de amfiteatru” iar finisajele sunt realizate la cele mai inalte standarde. La exterior insertiile metalice alaturi de geamurile fumurii confera sportivitate, aerodinamicitate si implicit un consum de carburant redus. Usa din fata a fost conceputa astfel incat sa ofere o buna vizibilitate atat soferului cat si ghidului, respectand totodata linia de design. Inchiderea este controlata integral electric, facand din TX o “fortareata” cand vine vorba de siguranta. Partea frontala te cucereste mai ales prin intermediul farurilor bi-xenon, desenate parca sa zambeasca oricarui privitor.

Conducatorul unui autocar Vanhool TX este “rasfatat” prin intermediul tabloului de bord ergonomic si foarte bine structurat, beneficiind de spatii suplimentare de depozitare. Schimbatorul de viteze a fost integrat in bord iar pentru a se evita reflexia in parbriz partea superioara a consolei este acoperita de o membrana neagra. Butonul principal de tip “joystick” ofera control total printr-o simpla manevrare. Displayul beneficiaza de pictograme intuitive fiind foarte simplu de urmarit si inteles. Bordul lui TX mai are integrat si un sistem audio performant, bluetooth si o intrare USB.

Pasagerii unui Vanhool TX beneficiaza de vedere de tip “amfiteatru” (in cazul lui Astonef), si sunt rasfatati cu un sistem de climatizare individual cu duze foarte puternic (35 kW racire / 42kW incalzire), iluminare interioara bazata pe tehnologia LED, lumini difuze de noapte, scaune rabatabile si masute si suport lombar.

Cam aceasta a fost prezentarea generala a seriei TX. Vom reveni in articolele urmatoare cu detalii si specificatii tehnice pentru fiecare model in parte.
Sursa : text + foto – vanhool.be


Etichete articol: , ,

Adauga comentariu (0)
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Recomandari

Articole recente

Setra S417 UL pentru Schwäbisches

Compania de transport BBS din Schwäbisches a achizitionat in aceasta luna trei noi autobuze Setra S417 UL. Noile vehicule ...

Guleryuz GM220LF

Am analizat intr-un material anterlor modelul de autobuz Guleryuz GD272, autobuz destinat transportului inter-urban (categoria 1, conform noilor ...

Guleryuz Cobra GD272

Dupa ce anterior am prezentat doua modele de succes Guleryuz (Cobra GL9 si Cobra GL9L), vom continua cu ...

48 VDL Citeas pentru Finlanda

VDL Bus & Coach a livrat in aceasta saptamana 48 de modele Citeas companiei de transport finlandeze Veolia. ...

Guleryuz Cobra GL9L

Am analizat intr-un articol precedent modelul de autocar Guleryuz Cobra GL9. In acest articol vom prezenta exclusiv "fratele ...