eAutocare.ro - primul website din Romania dedicat autocarelor, din 2009

Solaris Vacanza 13


Autocarul Solaris Vacanza este produs in Polonia. Modelul a fost conceput si dezvoltat in Germania de catre atelierul de design auto STUDIO FT (www.studioft.com). Din punct de vedere al designului Solaris Vacanza (si poate intreaga marca Solaris) se caracterizeaza prin forme trapezoidale, indraznete si "ciudate" pentru multi dintre noi. Parbrizul este asimetric, curbat in partea superioara si inegal in partea inferioara. Geamurile laterale nu sunt dreptunghiulare sau sub forma de paralelogram ca la majoritatea autocarelor ci sunt trapezoidale. Practic intregul design este asimetric, singurele componente aflate in concordanta sunt rotile, farurile, stopurile si oglinzile. Toate aceste semne particulare fac din Solaris Vacanza un autocar usor de recunoscut.

solaris vacanza 13

In calatorii confortul pasagerilor este asigurat de scaunele rabatabile cu brate, aer conditionat performant, bucatarie ergonomica si toalete. Soferul este "rasfatat" de un scaun pe baza de perna de aer, sistem GPS si cabina de dormit.

Din punct de vedere constructiv, Solaris Vacanza este fabricat din otel inoxidabil iar dispunerea trapezoidala a ferestrelor pastreaza intacta caroseria in cazul unui accident lateral. Motorizarea este preluata de la DAF (motor de 428 CP) iar elementele de siguranta abunda: circuit dublu de franare, prezenta discurilor pe toate rotile, ABS, ESP si EBS.

Pasagerii se bucura de scaune conformatbile, reglabile, aer conditionat cu ventilatie, sistem audio-video, bucatarie, toaleta, spatiu marit intre scaune si spatiu de depozitare imens pentru bagaje.

DATE TEHNICE SOLARIS VACANZA 13
Dimensiuni (L x l x h): 12.900 x 2.550 x 3.860 mm
Capacitate : 53 + 2 sau 48+2 locuri

Iata si filmul de prezentare Solaris Vacanza 13

Personal nu am avut ocazia de a calatori cu un Solaris, dar din imaginile prezentate si mai ales din filmul de prezentare acest autocar m-a fascinat. Ramane sa-l testam.


Etichete articol: ,

Adauga comentariu (0)




Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Recomandari

Articole recente

Setra S417 UL pentru Schwäbisches

Compania de transport BBS din Schwäbisches a achizitionat in aceasta luna trei noi autobuze Setra S417 UL. Noile vehicule ...

Guleryuz GM220LF

Am analizat intr-un material anterlor modelul de autobuz Guleryuz GD272, autobuz destinat transportului inter-urban (categoria 1, conform noilor ...

Guleryuz Cobra GD272

Dupa ce anterior am prezentat doua modele de succes Guleryuz (Cobra GL9 si Cobra GL9L), vom continua cu ...

48 VDL Citeas pentru Finlanda

VDL Bus & Coach a livrat in aceasta saptamana 48 de modele Citeas companiei de transport finlandeze Veolia. ...

Guleryuz Cobra GL9L

Am analizat intr-un articol precedent modelul de autocar Guleryuz Cobra GL9. In acest articol vom prezenta exclusiv "fratele ...