eAutocare.ro - primul website din Romania dedicat autocarelor, din 2009

Rovinieta Electronica


Incepand de astazi 1 octombrie 2010 intra in vigoare un nou sistem de plata pentru utilizarea drumurilor publice – rovinieta electronica. Noutatea consta in renuntarea la clasica eticheta autocolanta in favoarea unui nou mod de monitorizare. Cu ajutorul unor mijloace tehnice omologate amplasate pe reteaua de drumuri nationale din Romania se va face identificarea automata a numerelor de inmatriculare si o verificare rapida in baza de date pentru depistarea celor ce nu au platit aceasta taxa. Sistemul este oarecum similar celor folosite pe principalele autostrazi din Europa (vezi Gobox in Cehia) si presupune identificarea automata a tuturor vehiculelor ce tranziteaza un anumit drum national sau autostrada.

Conform Ministerului Transporturilor si Infrastructurii neplata acestei taxe va atrage automat suspendarea certificatului de inmatriculare pana ce se va face dovada achitarii rovinietei electronice.

In cazul mijloacelor de transport persoane tarifele rovinietei electronice sunt:
* vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) si maxim 23 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto)
tarif : 4 Euro (1zi), 20 Euro (7zile), 52 Euro (30 zile), 320 Euro (12 luni)
* vehicule de transport persoane cu mai mult 23 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto)
tarif: 7 Euro (1zi), 35 Euro (7zile), 91 Euro (30 zile), 560 Euro (12 luni)

rovinieta electronica 2010

Tarifele includ tva. Rovinieta poate fi cumparata de la orice subunitate CNADNR, de la benzinariile MOL, Rompetrol, Petrom şi OMV, de la oficiile Postei Romane, de la Uniunea Nationala a Transportatorilor Rurieri Români, dar si la firmele de distribuţie Scalla, Speedy, Medina şi Pasaj.

Pentru a achizitiona rovinieta electronica conducatorul auto ii comunica operatorului, pe propria raspundere, numarul masinii, tipul vehiculului si perioada de valabilitate a rovinietei. Operatorul introduce in calculator numarul autovehiculului iar sistemul genereaza automat toate datele de identificare. Plata este pastrata intr-o baza de date. Camerele montate pe drumurile nationale vor scana automat numerele de inmatriculare si le vor confrunta cu cele din baza de date. Astfel cei care calatoresc fara a avea platita rovinieta electronica vor fi depistati si amendati.

Ca o incheiere putem mentiona ca : drumuri nu avem dar la taxat ne pricepem.


Etichete articol: , ,

Adauga comentariu (2)

  1. ionut says:

    bun postul despre rovinietele electronice!
    singurul site autorizat de CNADNR pentru vanzarea rovinietelor online este roviniete ro.

    • eAutocare.ro says:

      Pe langa site-ul mentionat de dumneavoastra mai exista si altele autorizate de CNADNR. De asemenea, rovinietele electronice pot fi achizitionate si de la benzinarii sau alte puncte fixe de pe teritoriul tarii. eAutocare nu este partener cu nici un site de vanzari roviniete, deci nu va putem recomanda ceva in acest domeniu. Alegerea punctului de cumparare pentru rovinietele electronice va apartine.
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Recomandari

Articole recente

Setra S417 UL pentru Schwäbisches

Compania de transport BBS din Schwäbisches a achizitionat in aceasta luna trei noi autobuze Setra S417 UL. Noile vehicule ...

Guleryuz GM220LF

Am analizat intr-un material anterlor modelul de autobuz Guleryuz GD272, autobuz destinat transportului inter-urban (categoria 1, conform noilor ...

Guleryuz Cobra GD272

Dupa ce anterior am prezentat doua modele de succes Guleryuz (Cobra GL9 si Cobra GL9L), vom continua cu ...

48 VDL Citeas pentru Finlanda

VDL Bus & Coach a livrat in aceasta saptamana 48 de modele Citeas companiei de transport finlandeze Veolia. ...

Guleryuz Cobra GL9L

Am analizat intr-un articol precedent modelul de autocar Guleryuz Cobra GL9. In acest articol vom prezenta exclusiv "fratele ...