eAutocare.ro - primul website din Romania dedicat autocarelor, din 2009

RoadSoft pentru tahografe digitale


De la sfarsitul lunii septembrie 2009, compania olandeza RoadSoft pune la dispozitie solutiile sale pentru descarcarea si analiza datelor inregistrate de tahografele digitale inclusiv operatorilor de transport din Romania. Intrarea RoadSoft pe piata locala coincide cu aparitia unor noi obligatii in sarcina companiilor de transport rutier. Prin Ordonanta Guvernului 21/2009 intrata in vigoare in data de 10 septembrie 2009, a fost modificata si completata de Ordonanta Guvernului 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto si utilizarea aparatelor de inregistrare a activitatilor acestora (tahografe).
Noul act normativ introduce obligatia de a descarca si stoca la sediul operatorilor de transport rutier a datelor tahografice (cardurile soferilor) cel mai tarziu la fiecare 28 de zile, respectiv a datelor din memoriile tahografelor digitale ale vehiculelor cel mai tarziu la fiecare 90 de zile.
Pentru descarcarea si gestiunea acestor date, este necesara utilizarea unor dispozitive hardware, dar si a unor aplicatii software specifice.

Solutiile RoadSoft sunt simplu de utilizat

RoadSoft comercializeaza solutii hardware si software. Din anul 2005 si pana acum si-a creat o importanta baza de clienti in Olanda si Marea Britanie. "Vrem ca si operatorii de transport romani sa aiba acces la produsele de care se bucura in acest moment mai bine de 10.000 de clienti din Olanda si Marea Britanie. Recomandarile venite din partea lor ne-au incurajat sa ne indreptam spre Romania" a declarat Jasper Kapper, Directorul Comercial RoadSoft.

roadsoft
Transportatorii interesati de solutiile RoadSoft pot afla mai multe despre acestea accesand www.rs-roadsoft.ro unde sunt prezentate nu doar solutiile pentru tahografele digitale oferite de compania olandeza, ci si informatii detaliate despre tahografele digitale in general si reglementari legale in domeniu. In cadrul aceluiasi site, vizitatorii pot sa urmareasca demonstratii video de utilizare a aplicatiilor RoadSoft, sa descarce gratuit manuale pentru utilizarea produselor si chiar o aplicatie software pentru tahografe digitale functionala timp de 14 zile.

"Ne-am ascultat cu mare atentie clientii pe parcursul celor trei ani de experienta. In functie de nevoile pe care acestia ni le-au comunicat, am imbunatatit aplicatia software cu noi functii, usor de utilizat, de care clientii RS beneficiaza in mod constant. Operatorii de transport sunt experti in domeniul transporturilor; nu au cum sa fie experti in calculatoare, asa ca nici noi nu ne asteptam sa fie experti in calculatoare. Aplicatia software furnizata de noi poate fi utilizata de orice operator de transport: nu e nevoie sa fie expert IT, cunostintele minime in operarea unui calculator sunt suficiente pentru a lucra cu produsele RS" a adaugat Kapper.

PREZENTARE ROADSOFT Romania
Tahograful Digital
Tranzitia continua

Desi procesul de introducere a tahografului digital in Romania a inceput la 1 ianuarie 2007, transportatorii nu sunt inca familiarizati in totalitate cu noul dispozitiv. Totusi, in ultimii 2 ani s-a constatat o evolutie importanta in ceea ce priveste oferta de produse menite sa sustina transportatorii in utilizarea tahografului digital.
Transportatorii pot opta astazi intre numeroase solutii, mai ieftine sau mai scumpe, mai complexe sau mai simple. Un lucru este cert – mai devreme sau mai tarziu, toti utilizatorii de autovehicule comerciale (peste 3,5 t sau peste 9 locuri – in aceasta a doua categorie intrand si autocarele) vor ajunge sa lucreze cu tahograful digital, odata cu innoirea parcului auto.
Incepand din luna septembrie a anului 2009, compania olandeza RoadSoft pune la dispozitia operatorilor romani solutiile sale pentru lucrul cu tahografele digitale. RoadSoft comercializeaza solutii hardware si software pentru descarcarea, vizualizarea, analiza si pastrarea datelor inregistrate de tahografele digitale in Olanda, Marea Britanie, Irlanda, Italia.

Nu e nevoie sa fii expert in calculatoare
Pentru a lucra cu produsele RoadSoft sunt suficiente cunostine minime in operarea unui calculator: transportatorii sunt experti in transport, nu au cum sa fie experti si in utilizarea calculatoarelor, iar RoadSoft tine cont de acest aspect.
RoadSoft Romania ofera dispozitivele de care transportatorii au nevoie pentru a descarca datele din tahograf sau de pe cardul de sofer, insa, pe langa acest lucru, RoadSoft pune un accent deosebit pe partea de suport/asistenta profesionala. Conform legislatiei in vigoare, conducatorii auto trebuie sa lucreze cu un card digital de sofer si sa fie instruiti in respectarea anumitor obligatii de lucru cu tahograful digital, in vreme ce companiile trebuie sa descarce, sa pastreze si sa intrepreteze datele descarcate de pe tahografele digitale si cardurile de sofer, pentru cel putin un an, astfel incat, aceste date sa poata fi puse la dispozitia autoritatilor de control.
RoadSoft a pregatit pentru transportatorii romani tot ceea ce este necesar pentru a lucra cutahograful digital simplu, rapid si respectand legea: dispozitive de citire a datelor inregistrate de tahografele digitale si cardurile de sofer, alaturi de software pentru vizualizarea, analiza si pastrarea datelor citite. Toate acestea sunt insotite de suport profesional, gratuit, din partea personalului RoadSoft Romania.

Solutia propriu-zisa
RS Digidown este un dispozitiv de descarcare a tahografelor digitale. Descarcarea datelor pentru 90 de zile se face in 15 minute. Dispozitivul poate fi setat astfel incat sa fie descarcate numai datele din ultima luna, pana la ultimele 3 luni de zile. Astfel, timpul de descarcare este scurtat considerabil. In plus, dispozitivul este mobil, foarte usor de transportat si simplu de utilizat.

RS DigiTac este un software vizualizarea, administrarea si pastrarea datelor descarcate. Pentru acest produs se plateste o singura data, actualizarile ulterioare fiind gratuite. RS DigiTac nu presupune aparitia unor costuri anuale, in functie de numarul de autovehicule sau soferi. De asemenea, acest soft va indica data ultimei descarcari, amintind utilizatorilor cand trebuie sa descarce datele pentru un anumit sofer sau autovehicul; de asemenea, ofera rapoarte detaliate cu privire la activitatea acestora. Prin RS DigiTac poate fi administrat un numar nelimitat de soferi si autovehicule.
RS Card Reader este un cititor de carduri pentru soferi, iar citirea unui card dureaza numai 10 secunde.

Din anul 2005 pana acum, RoadSoft a lucrat cu mai bine de 10.000 de operatori de transport din Olanda si Marea Britanie, fiind sustinuta de importante asociatii de transport, precum si de dealeri si service-uri ca VOLVO sau MAN, din Olanda.
Pentru informatii suplimentare privind compania RoadSoft Romania si produsele RS, nu ezitati sa contactati biroul RoadSoft din Romania:
Tel.: +40 318 103502
Email: b.alexiuc@rs-roadsoft.ro
Website: www.rs-roadsoft.ro

 
roadsoft basic RS Basic include o cheie de descarcare cu care sa descarcati datele de pe tahograful digital si de pe cardul de sofer – cea mai rapida solutie disponibila pe piata, potrivita daca aveti deja un software pentru tahografe digitale.

Cu pachetul RS Basic descarcati datele; totusi, pentru a indeplini toate cerintele legale, aveti nevoie si de un software cu care sa vizualizati si sa pastrati datele descarcate.

vezi detalii

RS Standard este perfect pentru 1 sofer si 1 camion: descarcati rapid tahograful digital si cardul de sofer cu acelasi dispozitiv si pastrati datele descarcate intr-un software pentru tahografe digitale foarte simplu de folosit.

Cu pachetul RS Standard descarcati si analizati datele de pe tahografele digitale, respectand toate cerintele legale.

vezi detalii

RS Basic include o cheie de descarcare cu care sa descarcati datele de pe tahograful digital si de pe cardul de sofer – cea mai rapida solutie disponibila pe piata, potrivita daca aveti deja un software pentru tahografe digitale.

Cu pachetul RS Basic descarcati datele; totusi, pentru a indeplini toate cerintele legale, aveti nevoie si de un software cu care sa vizualizati si sa pastrati datele descarcate.

vezi detalii

roadsoft RS Complete este perfect pentru operatorii de transport care lucreaza cu un numar de soferi si de vehicule mai mare de 1.

Cu pachetul RS Complete descarcati tahografele digitale, cititi 1 card de sofer in numai 10 secunde (fara sa mergeti in camion) si analizati datele descarcate cu un software foarte simplu de folosit. Sunati acum pentru o demonstratie!

vezi detalii

 


Etichete articol: , ,

Adauga comentariu (0)
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Recomandari

Articole recente

Setra S417 UL pentru Schwäbisches

Compania de transport BBS din Schwäbisches a achizitionat in aceasta luna trei noi autobuze Setra S417 UL. Noile vehicule ...

Guleryuz GM220LF

Am analizat intr-un material anterlor modelul de autobuz Guleryuz GD272, autobuz destinat transportului inter-urban (categoria 1, conform noilor ...

Guleryuz Cobra GD272

Dupa ce anterior am prezentat doua modele de succes Guleryuz (Cobra GL9 si Cobra GL9L), vom continua cu ...

48 VDL Citeas pentru Finlanda

VDL Bus & Coach a livrat in aceasta saptamana 48 de modele Citeas companiei de transport finlandeze Veolia. ...

Guleryuz Cobra GL9L

Am analizat intr-un articol precedent modelul de autocar Guleryuz Cobra GL9. In acest articol vom prezenta exclusiv "fratele ...