eAutocare.ro - primul website din Romania dedicat autocarelor, din 2009

Prezentare Isuzu Romania


Cu sprijinul Anadolu Automobil Rom (importatorul Isuzu in Romania) va prezentam un scurt istoric al companiei precum si ascensiunea acesteia pe piata din Romania-material realizat cu sprijinul Anadolu Automobil Rom.

1. Prezentare Anadolu Automobil Rom S.R.L
Anadolu Automobil Rom SRL este unic importator in Romania al vehiculelor comerciale produse de fabrica Isuzu din Turcia;
Proprietarul firmei, Huseyin Aykol a intrat in contact pentru prima data cu piata romaneasca de vehicule comerciale ca director de export al firmei Itochu Japonia, responsabila cu exportul auto al firmelor Mazda si Isuzu pe piata europeana ;
Dupa retragerea din activitatea de export, Dl. Aykol a decis sa acorde mai multa atentie pietei auto romanesti  si a infiintat o firma in Romania, impreuna cu un asociat roman. Principala acitivitate a firmei era comertul cu autovehicule comerciale.
In anul 1998, firma a semnat contractul de distributie cu Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret a.s. (fabrica Isuzu din Turcia) si cu MAN a.s. (fabrica MAN din Turcia)
Pana in anul 2000, au fost vandute 96 de autobuze Isuzu, modelul MD, pentru transportul in comun si interurban ;
In anul 2000 a fost infiintata societatea comerciala Anadolu Automobil Rom SRL, care a preluat integral activitatea vechii firme, domnul Aykol fiind unic actionar al firmei nou infiintate.
Intre anii 2000 si 2004, fabrica Isuzu nu a produs vehicule cu norma de poluare Euro 2 acceptate in Romania la vremea respectiva, astfel ca vanzarile au fost reluate in anul 2004.
Intre timp, firma a dezvoltat relatiile de parteneriat cu firmele de transport in comun carora le-a oferit autobuzul urban de 12 m, MAN SL. Pana in anul 2004 cand s-a incheiat colaborarea cu firma MAN, Anadolu Automobil a vandut 86 de autobuze MAN pe piata romaneasca.
In primavara anului 2004 Anadolu Automobil Rom a obtinut omologarea de tip in Romania pentru modelul de capacitate medie,  Isuzu Turquoise care in ultimii cinci ani a devenit lider de piata pe segmentul transportului interurban si turistic.
In anul 2005 a inceput constructia noului sediu al firmei in localitatea Ciolpani, Judet ilfov. Pe un teren cu suprafata totala de 30.000 mp, noul  sediu ocupa acum 2.500 mp si reprezinta doar o parte din totalul investitiei  care va mai cuprinde :  o statie ITP si un atelier pentru vanzare si montaj anvelope.
Incepand cu anul 2004, de la introducerea pe piata a midibusului Isuzu Turquoise, Anadolu Automobil Rom a detinut pozitia de lider de piata pe segmentul vanzarii autobuzelor destinate transportului interurban si turistic, prin vanzarea a aproximativ 1.000 de autobuze din acest model .
In anul 2009 gama Isuzu s-a diversificat odata cu lansarea a doua modele noi: Novobus si Citimark. Acesta din urma este un model destinat transportului public de persoane si a fost lansat dupa o perioada de 10 ani in care Isuzu nu a avut nici un produs pentru acoperirea acestui segment. Novobus este un autocar de capacitate medie, destinat firmelor care doresc sa efectueze activitati de transport in interes propriu.

2. Viziune / misiune
Viziune : sa-si diversifice activitatea pentru a deveni un centru care sa ofere o gama larga de produse si servicii adresate vehiculelor.
Misiune : sa devina un holding apreciat in Romania pentru calitatea serviciilor si a produselor sale si sa respecte mediul inconjurator prin comercializarea unor produse care sa corespunda celor mai inalte standarde de protectie a mediului.

3. Prezentarea  investitiei in noul sediu
La data de 10 mai 2007 a avut loc ceremonia oficiala de inaugurare a noului sediu din localitatea Ciolpani, Ilfov al firmei Anadolu Automobil Rom, investitia valorand 3 milioane de euro. Acesta este doar primul pas in dezvoltarea complexului de la Cioplani.


Etichete articol: ,

Adauga comentariu (0)
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Recomandari

Articole recente

Setra S417 UL pentru Schwäbisches

Compania de transport BBS din Schwäbisches a achizitionat in aceasta luna trei noi autobuze Setra S417 UL. Noile vehicule ...

Guleryuz GM220LF

Am analizat intr-un material anterlor modelul de autobuz Guleryuz GD272, autobuz destinat transportului inter-urban (categoria 1, conform noilor ...

Guleryuz Cobra GD272

Dupa ce anterior am prezentat doua modele de succes Guleryuz (Cobra GL9 si Cobra GL9L), vom continua cu ...

48 VDL Citeas pentru Finlanda

VDL Bus & Coach a livrat in aceasta saptamana 48 de modele Citeas companiei de transport finlandeze Veolia. ...

Guleryuz Cobra GL9L

Am analizat intr-un articol precedent modelul de autocar Guleryuz Cobra GL9. In acest articol vom prezenta exclusiv "fratele ...