eAutocare.ro - primul website din Romania dedicat autocarelor, din 2009

eAutocare in Revista Cargo


In ultimul numar al revistei Cargo & Bus a aparut o scurta prezentare a portalului nostru de autocare , eAutocare.ro. Mai jos vom reda articolul asa cum a fost publicat.

eAutocare.ro – primul portal dedicat autocarelorPrezentare
Prin eAutocare.ro aveti acces la cele mai noi informatii din lumea autocarelor. Fie ca sunteti transportator, calator, mecanic, distribuitor sau pur si simplu pasionat de autocare veti fi permanent informat in legatura cu noutatile din domeniu.Din pasiune pentru autocare
Poate va intrebati de ce eAutocare.ro si de unde pasiunea pentru autocare? Totul a inceput acum ceva vreme, in copilarie, cand atentia mi-a fost atrasa de o macheta de Mercedes 0302 rosu, un autocar folosit foarte mult in anii 90 de catre operatorii turistici ai vremii. In mintea mea de copil realizam ca autocarul este o “masina mai speciala” mai mare, cu multe scaune. Apoi a urmat prima excursie in calitate de “soim al patriei” la Curtea de Arges. Intamplarea a facut sa calatoresc tot cu un 0302, dar albastru. Atunci am realizat ca autocarele reprezinta un mijloc de calatorie comod, rapid si sigur; zgomotul lor era special, le recunosteam, intorceam capul dupa ele, citeam, ma documentam.
Facultatea absolvita (Universitatea Politehnica Bucuresti – specializarea Tehnologia Constructiilor de Masini) m-a facut sa inteleg si latura tehnica a autovehiculelor: cum functioneaza acestea, din ce sunt fabricate, cum sunt fabricate, ce caracteristici au, elemente de mecanica etc.
Desi lucrez in mediul IT si nu in cel tehnic (cum ar fi fost normal dupa terminarea facultatii) nu am abandonat insa pasiunea pentru autocare. Un prim pas catre vehiculele de transport persoane l-am facut in mai 2009 cand am lansat primul site de inchirieri autocare www.inchirieri-autocare.eu, urmat in iunie de www.e-autocare.ro. Cautand informatii despre autocarele ce se puteau inchiria, mi-am dat seama ca nu exista un site dedicat, unde sa gasesc date tehnice complete, imagini sugestive sau detalii despre producatori. Astfel in noiembrie am lansat www.eautocare.ro – primul (si singurul) portal din Romania dedicat autocarelor. Activitatea portalului este coordonata de subsemnatul, Cosmin Nicolae, cu asistenta din partea unui grup de colaboratori ce ajuta la buna functionare a site-ului.

Ingredientele portalului eAutocare.ro
Principalul ingredient al portalului este pasiunea pentru autocare, proiectul demarand mai degrabada din dorinta de a oferi o sursa de informatii pasionatilor din domeniu, decat avand obiective de business.
Portalul este structurat in cinci sectiuni distincte: prezentare autocare, inchirieri autocare, importatori autocare, vanzari autocare si bilete&ticket-ing. Ultimile doua sectiuni vor fi integrante in alte doua site-uri pe care intentionez sa le lansez in 2010. Prezentarea autocarelor contine atat text (ca material informativ) cat si fise tehnice, imagini si filme. De asemena, eAutocare.ro ofera vizitatorilor si informatii despre istoricul principalelor companii producatoare, noutati din domeniu, inovatii tehnice si prezentari de produse.
Portalul eAutocare.ro isi doreste a fi un site simplu, intuitiv, usor de parcurs, cu informatii structurate, imagini calitative si date cat mai exacte. Inca din primele zile de functionare am primit materiale si sprijin din partea unor companii din domeniu cum ar fi: Setra Romania, Isuzu Romania sau BMC Truck & Bus.

Tendinte
Conceptul de “all-in-one” care a stat la baza crearii eAutocare.ro va fi dezvoltat in anul 2010 prin diversificarea ofertelor prezentate si imbogatirea continutului informational, astfel incat sa devina un portal de referinta pentru cei pasionati si nu numai. Estimez ca la finele anului viitor portalul eAutocare.ro va contine minimum 200 de articole si descrieri de autocare, fiind un suport pro-activ, deschis si flexibil pentru toti importatorii de autocare si vehicule de transport persoane din Romania, ce vor putea contribui direct cu materiale si prezentari de produse.
Tot in 2010 intentionez sa lansez alte 3 site-uri de inchirieri autocare, unul de rezervari bilete on-line, unul de vanzari autocare si unul de piese & service-uri specializate pe autocare, practic, portalul eautocare.ro urmand sa devina nucleul de lansare al unei suite de site-uri dedicate industriei autocarelor si vehiculelor de transport persoane.

eautocare in revista cargo bus


Etichete articol:

Adauga comentariu (1)

  1. radu says:

    E bine sa stiu toate noutatile.lucrez cu asa ceva.
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Recomandari

Articole recente

Setra S417 UL pentru Schwäbisches

Compania de transport BBS din Schwäbisches a achizitionat in aceasta luna trei noi autobuze Setra S417 UL. Noile vehicule ...

Guleryuz GM220LF

Am analizat intr-un material anterlor modelul de autobuz Guleryuz GD272, autobuz destinat transportului inter-urban (categoria 1, conform noilor ...

Guleryuz Cobra GD272

Dupa ce anterior am prezentat doua modele de succes Guleryuz (Cobra GL9 si Cobra GL9L), vom continua cu ...

48 VDL Citeas pentru Finlanda

VDL Bus & Coach a livrat in aceasta saptamana 48 de modele Citeas companiei de transport finlandeze Veolia. ...

Guleryuz Cobra GL9L

Am analizat intr-un articol precedent modelul de autocar Guleryuz Cobra GL9. In acest articol vom prezenta exclusiv "fratele ...