eAutocare.ro - primul website din Romania dedicat autocarelor, din 2009

DAF anunta noile motoare Euro6


Compania olandeza DAF anunta lansarea unei noi generatii de motoare dezvoltate special pentru standardul Euro6. Beneficiind de o capacitate de 12.9L, motorul “mx-13” foloseste tehnologia common-rail alaturi de echipamentul turbo cu geometrie variabila. Cu scopul de a se conforma noilor cerinte Euro6, motorul este dotat cu sistem de recirculare a gazelor de esapament (impreuna cu tehnologia SCR) si cu filtru de particule activ.

Comparativ cu Euro5, Euro6 prevede ca oxidul de azot (NOx) trebuie redus cu aproximativ 77%, iar emisiile de particule toxice trebuie reduse cu 66%.
Ce prevede asadar Euro6 :
– reducerea emisiilor de oxizi de azot de la 2.0 la 0.46 g/kWh
– reducerea volumului de particule de la 0.03 la 0.01 grame/kWh
– pastrarea caracteristicilor de mai sus pentru o uzura de 700.000 km sau pentru 7ani de functionare
– sistem de avertizare pentru sofer in cazul in care poluarea depaseste cotele indicate.

Ajutat de sistemul de injectie Delphi, motorul Euro 6 DAF MX-13 poate atinge presiuni interne de pana la 2.500 bar, oferind multiple posibilitati de reglare pentru acesta. Rezultatul folosirii acestor tehnologii se concretizeaza in optimizarea arderii carburantului, asigurand totodata emisii poluante mici, zgomot redus si consum de combustibil in scadere.

Folosirea turbocompresorului cu geometrie variabila (prescurtat VTG) asigura o mai buna corelare intre turatia motorului (ciclurile de rotatii) si performanta rezultata. Concret, motorul MX-13 va putea obtine o putere de 325kW la o turatie foarte mica, de cca 1500 rpm).

Suplimentar emisiile rezultate sunt filtrate si cu ajutorul convertorului catalitic SCR asistat de un filtru activ de particule.

MX-13 va intra in productia de serie la inceputul anului 2013 fiind disponibil in variante cu cilindree de 12.9L si puteri de 300kW/410CP, 340kW/460CP si 375kW/510CP.


sursa & foto : daf.com


Etichete articol:

Adauga comentariu (0)
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Recomandari

Articole recente

Setra S417 UL pentru Schwäbisches

Compania de transport BBS din Schwäbisches a achizitionat in aceasta luna trei noi autobuze Setra S417 UL. Noile vehicule ...

Guleryuz GM220LF

Am analizat intr-un material anterlor modelul de autobuz Guleryuz GD272, autobuz destinat transportului inter-urban (categoria 1, conform noilor ...

Guleryuz Cobra GD272

Dupa ce anterior am prezentat doua modele de succes Guleryuz (Cobra GL9 si Cobra GL9L), vom continua cu ...

48 VDL Citeas pentru Finlanda

VDL Bus & Coach a livrat in aceasta saptamana 48 de modele Citeas companiei de transport finlandeze Veolia. ...

Guleryuz Cobra GL9L

Am analizat intr-un articol precedent modelul de autocar Guleryuz Cobra GL9. In acest articol vom prezenta exclusiv "fratele ...