eAutocare.ro - primul website din Romania dedicat autocarelor, din 2009

Centura de ocolire a Alexandriei


Construcţia variantei de ocolire a municipiului Alexandria se finanţează din fonduri europene prin POS Transport
La 17 noiembrie 2010, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial „Transport” si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. au semnat contractul de finantare pentru proiectul „Constructia variantei de ocolire a municipiului Alexandria”.

Acest proiect a fost promovat in cadrul Programului Operational Sectorial Transport – Axa Prioritara 2 „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in afara axelor prioritare TEN-T, in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport”, DMI 2.1. „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere” si are drept scop finanţarea lucrarilor necesare construirii variantei de ocolire a municipiului Alexandria.

Proiectul are un buget total de aproximativ 210.164.064 lei, din care 89.793.838 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurat de la Bugetul de Stat.

Semnarea contractului asigura finantarea nerambursabila necesara lucrarilor de constructie a 13,28 km de drum, asistentelor tehnice/ juridice asociate precum si achizițiilor din cadrul proiectului.
Avand o durata de executie a lucrarilor de constructie de 24 de luni, realizarea proiectului va contribui la reducerea timpului de calatorie prin zona municipiului Alexandria, imbunatatirea sigurantei traficului, precum si diminuarea gradului de poluare a mediului in zona urbana.

sursa: cnadr.ro ; foto:flickr.com


Adauga comentariu (0)
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Recomandari

Articole recente

Setra S417 UL pentru Schwäbisches

Compania de transport BBS din Schwäbisches a achizitionat in aceasta luna trei noi autobuze Setra S417 UL. Noile vehicule ...

Guleryuz GM220LF

Am analizat intr-un material anterlor modelul de autobuz Guleryuz GD272, autobuz destinat transportului inter-urban (categoria 1, conform noilor ...

Guleryuz Cobra GD272

Dupa ce anterior am prezentat doua modele de succes Guleryuz (Cobra GL9 si Cobra GL9L), vom continua cu ...

48 VDL Citeas pentru Finlanda

VDL Bus & Coach a livrat in aceasta saptamana 48 de modele Citeas companiei de transport finlandeze Veolia. ...

Guleryuz Cobra GL9L

Am analizat intr-un articol precedent modelul de autocar Guleryuz Cobra GL9. In acest articol vom prezenta exclusiv "fratele ...