eAutocare.ro - primul website din Romania dedicat autocarelor, din 2009

Caetano Winner


Marca de autocare Caetano vi se pare cunoscuta? Probabil ca nu. Cu siguranta ati vazut cel putin un produs Caetano, va asigur! Cum asa? Va amintiti de autobuzele ce transporta calatorii pe aeroporturi? Acele autobuze foarte late, joase si cu un design patratos? Va mai dau un reper: marca Cobus. Cred ca ati facut analogia necesara si v-ati dat seama cu ce se ocupa Caetano. Produce autobuze de aeroport, autobuze urbane, mini-autocare si chiar autocare turistice. Va mai spun un secret. Produce chiar si caroserii pentru Mercedes (modelul de 30-38 locuri – Tourino). Si inca ceva: Caetano este o marca portugheza.

Ne vom concentra atentia asupra autocarului Caetano Winner, un autocar turistic cu un design unic, poate putin futurist dar cu multe componente preluate de la Mercedes.

caetano winner

Caetano Winner este un autocar de 53 de locuri, asimetric (asa cum este numit de producator), cu linii rotunjite si o forma aerodinamica accentuata. Parbrizul usor bombat asigura un spatiu suplimentar de manevra pentru sofer si o crestere a inaltimii spatiului destinat acestuia. Integrarea elementelor de ventilatie in caroserie reduce zgomotul exterior si face ca consumul sa fie mai mic cu pana la 5%.

Scaunul soferului este adaptabil la mai multe pozitii de conducere iar pozitionarea schimbatorului de viteze langa scaun face ca accesul soferului la "pupitrul de comanda" sa se realizeze mai usor. Coridorul de intrare largit precum si pozitionarea speciala a scaunului ghidului face ca accesul in autocar sa se realizeze foarte rapid, calatorii nefiind stanjeniti de elementele metalice sau scaunele rabatabile.

Farurile verticale, alungite sunt mult mai vizibile decat cele clasice (pozitionate in partea inferioara a autocarului). Oglinzile panoramice aerodinamice permit soferului o mai buna vizibilitate pe ambele parti ale autocarului. Un accent deosebit (poate putin ignorat de unii producatori de autocare) este pus pe rezistenta la rasturnare a autocarului. Caroseria rotunjita, suplimentata cu elemente de otel face ca in cazul unei rasturnari spatiul vital pentru calatori sa nu se micsoreze.

autocar caetano winner bus

Ca dotari, autocarul Caetano Winner dispune de Radio CD, DVD player, monitor (monitoare) LCD, pilot automat, toaleta, filtru de cafea, spatiu generos pentru bagaje.

Dimensiuni Caetano Winner: Lungime x Latime x Inaltime : 13.000mm x 2.550mm x 3.700mm ; inaltime in interior: 1.905mm
Spatiu bagaje: 10m3

Caetano Winner este catalogat ca un autocar de lux, un autocar cu un design unic si o forma aerodinamica. Tehnologia, inovatia si motorizarea Mercedes fac din Caetano un super-bus de top!


Etichete articol: ,

Adauga comentariu (0)
Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Recomandari

Articole recente

Setra S417 UL pentru Schwäbisches

Compania de transport BBS din Schwäbisches a achizitionat in aceasta luna trei noi autobuze Setra S417 UL. Noile vehicule ...

Guleryuz GM220LF

Am analizat intr-un material anterlor modelul de autobuz Guleryuz GD272, autobuz destinat transportului inter-urban (categoria 1, conform noilor ...

Guleryuz Cobra GD272

Dupa ce anterior am prezentat doua modele de succes Guleryuz (Cobra GL9 si Cobra GL9L), vom continua cu ...

48 VDL Citeas pentru Finlanda

VDL Bus & Coach a livrat in aceasta saptamana 48 de modele Citeas companiei de transport finlandeze Veolia. ...

Guleryuz Cobra GL9L

Am analizat intr-un articol precedent modelul de autocar Guleryuz Cobra GL9. In acest articol vom prezenta exclusiv "fratele ...